Hvad er Prosecco
I Italien bliver der produceret Prosecco, Asti og Lambrusco.
Den mest kendte er uden tvivl Proseccoen. De sprudlende Prosecco vine har for længst erobret verden. Prosecco er det italienske svar på Champagne. Prosecco må udelukkende komme fra et specifikt område i det nord-østlige Italien. Det består af to dedikerede regioner DOC Prosecco DOC som dækker en del af Veneto og Friuli samt DOCG Conegliano-Valdobbiadene Prosecco Superiore, som består af 15 kommuner mellem byerne Conegliano og Valdobbiadene nordvest for Venedig.
Ordet Prosecco kan oversættes med "næsten tør".
Prosecco laves oftest på Glera druen, en drue som tidligere blev kaldt Prosecco. Glera druen har smag af grønt æble, honningmelon og pære.
I modsætning til Champagne og Cava gærer Prosecco ikke på flasken, men på en tryktank. Kaldet Charmat metoden. Vinen tappes derefter under tryk på flaske, så boblerne forbliver markante. Alkohol% er 11,5-12.
Salget af Prosecco har overgået Champagne på verdensplan. Godt 307 mio. flasker blev der solgt sidste år mod 304 mio. flasker Champagne.
Prosecco-vinene bruges ofte til aperitif eller til fiskeretter. Men ofte også i forskellige drinks og cocktails.